innebandy.blogg.se

Mullsjö gör rätt

Mullsjö AIS väljer att inte skicka två av sina viktiga spelare till U19-landslagets träningsläger till helgen. Jag tycker att man gör helt rätt.

Dessa två spelare gjorde bra insatser mot Warberg nyligen så dessa är några som i allra högsta grad ska ingå i förberedelserna inför seriepremiären. Om man vill satsa på att gå upp till SSL så krävs det sådana uppoffringar. Till skillnad från SSL så är den första match i divsion 1 minst lika viktig som den sista. Kom ihåg att U19-landslaget inte har någon VM-turnering denna säsong utan först i april 2011 i Norge. Dessutom har Jimmie Pettersson redan ett VM-guld och för Kaspers del så har han, i egenskap av 92a, möjlighet att slå sig in i 92ornas VM-trupp nästa säsong.

Varför väljer man att lägga detta U19-läger endast en vecka till den viktiga seriestarten? Det är ju väldigt kostsamt att åka på en skada på en nyckelspelare i det läget. Man har ju hela sommaren på sig att genomföra lägret. Om en skada inträffar så har man ju en vecka på sig att dels skola in en ny spelare på den skadade spelarna och dels får man kanske ändra om i femmorna. Jag hoppa förbundet ser över datumen till kommande läger för det är tråkigt när några av Sveriges bästa juniorer tvingas lämna återbud pga uppladdning inför seriestart.

44 spelare blev uttagna. Sex spelare har lämnat återbud och ersatts med nya spelare. Beskedet vilka spelare som skulle vara med kom i slutet på juni.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Uttagningen i juni - återbuden mindre än 1 vecka före lägret = bra planering?

2 Chefredaktörn
skriven :

Där har du givetvis en poäng. Man kan vara kritisk till Mullsjö AIS som har haft drygt två månader på sig att meddela detta. Anledningar till detta kan vara att man inte visste förrän nyligen att Jimmie och Kasper skulle bli nyckelspelare i laget. En annan orsak är att innebandyn inte är lika het under sommaren då då många reser bort och har "ledigt" från innebandyn. Sedan har vi den klassiska "bättre sent än aldrig".