innebandy.blogg.se

Poängligavinnaren byter alltid klubb

Vad har hänt sen sist?

Återigen har jag fått positiv respons av en annan innebandybloggare. Denna gång var det Sjöstrand som levererade ett par fina rader om min blogg. Jag tackar för dessa värmande ord. Det är vid dessa cred-moments som viljan att blogga ökar. Vare sig det kommer positiv eller negativ respons, så blir man bara mer taggad till att skriva och föra ordet vidare. Att skriva kan vem som helst göra men att skriva så texten väcker känslor & fängslar läsarn är en annan femma.

Kalle "Joe" Berglund med ett grymt poängsinne har värvats från SML till SSL. Med ett förflutet i AIK och U19-landslaget förstår även vi som inte sett mannen, att det är en duktig spelare som Täby nu värvat.

De två senaste säsongernas poängligavinnare, Holtz och Gillek, har bytt klubbar till Vreta resp. AIK. En mycket intressant iakttagelse i detta sammanhang, är att under 2000-talet har alla 9 poängligavinnare lämnat klubben sin klubb, för en annan klubb, den nästkommande säsongen. Undantaget är dock Mathias Bult Larsson som blev Warberg trogen även efter succésäsongen. Måhända att han var för gammal (?) för att få erbjudanden från andra klubbar. En ung poängligavinnare, som oftast spelar i landslaget såklart alltid intressant att värva. Han går alltid först i draften. På damsidan har det dock aldrig hänt att poängligavinnaren lämnat sitt lag. Varför är skillnaden så stor mellan damer och herrar på den punkten? Är det pengar som styr? Är herrnas värvningskarusell större? Har damerna mer klubbkänsla? Jag får återkomma i ämnet när jag har mer information om ämnet. Helt klart en intressant frågeställning. Kommer behandla den till hösten.

Jag kan meddela att jag i veckan, efter ett speciellt besked, gjorde att jag till hösten kommer ha en intressant följetong här på bloggen. Återkommer med denna satsning.

Warberg, med en av Sveriges bästa herrcoacher, Isac Carlsson, har utökat sin ledardsidan. Numera har man även en Sveriges bästa dam(?)coacher i sitt stall: Curt Söderström. Jag lyssnade på en intervju med honom och han sade i alla fall en intressant tes:
"Jag brukar aldrig snacka om resultatmål. Jag är alltid ute efter prestationen. Prestationen brukar i sin tur leda till ett resultat".
Jag kommer från med NU att applicera den filosofin på denna blogg.

Tills nästa inlägg: Njut av sommardagen. Den kommer aldrig igen.