innebandy.blogg.se

Busy days

Det är mycket just nu i min vardag, därför har inläggen uteblivit senaste tiden. Har ett par stycken bollar i luften för tillfället. Till och med SSL tar nu ett lite uppehåll pga landskamper runt om i Europa.

Kvällens tv-match var till en början, i första perioden, en sämre och tråkigare förstaperiod än den förra veckan mellan Warberg-AIK. 0-0 och 9-3 i skott talar sitt tydliga språk. Respekten var påtaglig. Självklart var det powerplay som fick igång match i andra perioden. Tre mål under en minut är självklart alldeles för dålig och tillkom genom försvarsmisstag där man går och dräller med bollen. All cred till wic som lyckas uttnyttja dessa tillfällen som ges. Snabba som kobror.

Precis när jag skulle såga Kimmo för hans insats (för att han inte skapade mycket under första halvan av matchen) till min granne så slog Kimmo till. Trodde först att hans fotskada hämmade honom inledningsvis men den andra halvan av matchen visade han att han hör hemma i blågult.

Segern var rättvis. Trots att Storvreta vann skotten så hade man inte riktigt de där brännheta chanserna. Sjögren såg oftast skotten och behövde inte sidledsförflytta sig allt för många ggr.

Svensson nick och Bults straff var två händelser som båda lagen tjänade på domslut så där var det rättvist. 1-1. Båda två domsluten går att diskutera i efterhand och med regelboken & video-bilder kan man kanske fatta ett annat beslut. På det stora hela är dessa inga händelser som avgör matchen.

Warberg var effektivare framför mål precis, som senast mot AIK och man vann återigen målvaktskampen.

Svensson visade storhet efter att han blivit crosschekad framför mål av Öhman (en av anledningar till han numera inte är med i finska landslaget?) efter att gjort mål då han vädjade till grabbarna att de inte behövde stå upp för honom och börja bråka med Öhman utan istället nöja sig med målet.

Staffan Jacobsson trampade oschysst och medvetet på Emanuelsson när han låg ner vid mittcirkeln.

Tveksamt om inte både Öhman och Jacobsson borde stängas av i någon eller några matcher. Hade vart en bra markering till att detta inte är acceptabelt. Sitter ju ändå en hel del ungdomar och kollar på sändningarna och dessa ska ju inte tro att Öhmnas och Jacobssons beteende är okej. Hoppas förbundet agerar. Känns lite värre än Alexander Bergströms avstängning då han spelade för en annan klubb än den han tillhörde under båstad open. Eller spelade och spelade, problemet var att Bergström aldrig spelade någon match pga skada men han var uppskriven på laguppställningen. Det räknades visst som att han spelat för sin kommande klubb för tidigt...

Roligaste kommentaren under matchen fick jag från min granne då jag var ute i köket och diskade (oturligt nog under wics tre-mål-på-1-minut-orgie) efter att jag frågade hur det andra målet under denna orgie såg ut: "Jag vet inte. Jag kollade ut och så blev det mål. Det hann ju bara gå några sekunder mellan målen". Tur att de visar ett par repriser. 

Jocke Andersson, Sjögren & Emanuelsson stärker sina aktier för varje match. Dessa kan snart börja välja mat på flyget ner till Prag.


Vad många missade/inte tänkte på, i samband med 5-2 målet är ju Emanuelsson geniala passning fram till Svensson. Lägg märke till hur han snappar upp den studsande bollen, drar sig utåt för att skapa yta i mitten, snabbt slänger en blick över axeln i samma ögonblick som han frispelar Svensson. Timeingen, nertagningen och passningen. Allt håller högklass. Innebandygodis det. Måhända att han börjar spela till sig en plats i första femman i blågult? På Kohonens inbrytning från hörnet är Emanuelsson dock lite passiv och skulle kommit ut snabbare på honom. I VM har vi inte råd att låta Kohonen trampa in så enkelt från hörnet. Att Kohonen kommer lägga beslag på center positionen i finlands första line inser nog de flesta...

Kul att 17 åriga Drews fick chansen att debutera från start i vreta. Såg killen ett par matcher under förrförra säsongen då han höll till i Årsta och det är kul att se att han fortfarande har utvecklats. Vet att Uppsala har många duktiga unga spelare så jag hoppas att Vreta fortsätter att satsa ungt och regionalt för då ser framtiden ljus ut. Ungefär som för Pixbo som nyligen knytit till sig Augustsson och Landgren till sin utvecklingsgrupp inom föreningen. Bra värvning!

När Bult gjorde 6p i veckan trodde man ju att han skulle vara värst i eliten. Icke. Caleb går på vatten nere i Schweiz. 7p i senaste matchen och totalt 22p (8+14) på sex matcher. Snart dags att lämna över titeln "bäst i världen"? Killen har levererat ett par säsonger nu, 70p ifjol i ligan... Undra vilken status han har där nere i Schweiz egentligen? Poseidon-status?

Inte många som uppmärksammade det men Täbys vändning mot Dalen, 7-8 19:40, 8-8 19:48 måste ha gett övriga SSL-lagen rysningar. Har de redan det där stimmet då de står för helt osannolika prestationer. Brukar ju inte kommma förrän i slutspelet och det drar ju igång i mars.Täby är kvar i toppen för att stanna!

Jag tar nu sats mot wic-täby den 13/11. En match jag sett fram emot ända sedan i somras. Möjligt att jag återkommer innan den med en landslagsanalys. Undra om någon media sänder EuroFloorballTour?