innebandy.blogg.se

Trött men nöjd

Gårdagens innebandycup blev riktigt lyckad. Det var dock jobbigt att arrangera en cup för 26 lag med bara fyra st som höll i det. Har dock fått höra från många att det var uppskattat så man inser att det var värt all den mödan man lade ner innan, under och efter cupen. 17:00 samlades vi arrangörer i hallen för att fixa inför cupen. 19:00 slöt samtliga lag upp i hallen. 19:20 drog matcherna igång. En sisådär 80 matcher senare, kl 02:15 var finalen avklarad. 03:15 var hallen städad av oss tappra fyra arrangörer. När jag inte lirade så dömde jag matcher. Blev rätt många matcher. Alltid roligt att tugga med spelare som tycker att man dömer fel. När jag erbjöd dem pipan så att de kunde döma matchen efter och visa hur man verkligen ska döma, då var det helt plötsligt locket på och fokus på matchen istället.






Inte nog med att han grym i båset. Han är dessutom är mästare på tugga inför matcher. Nedan bjuder Binge på en skön text inför derbyt på måndag:

"Det är ett tröttkört Caperio/Täby som skall ladda om för toppmatch mot AIK. I sanningens namn har den sämsta träningsveckan sedan, ja det känns som någonsin, passerat. Spelare har saknats pga landslagsläger, utlandsresor, sjukdomar och övriga spelare har ramlat in i vinterdepressionen.

November/December är varje säsong en lurig period. Den blir inte mindre lurig nu när VM har flyttats till december. Bra för VM? Kanske. Bra för SSL? Inte en chans. Hur som helst, som ledare tänker man kortsiktigt för att varje vecka skärpa verksamheten. Men egentligen ligger målet långt bortom novemberdeppen, VM i Tjeckien, julfirande och serielunk. 18 april i Globen. Det är då vår säsong avgörs. Gäller bara att ta sig dit :-)

***

AIK plockade hem en superfemma för att stärka sina träningar. Vi gjorde nå´t liknande. Division 4-laget Nyboda skickade över en avdankad femma för att sparra på träningen. Det var förstås svårt att hänga med i tempot. Det blev utklassning. 5-1 på 30 minuters spel. Till Nyboda såklart....

Nåväl. På söndag träning på gummigolv. På måndag dags för skärpning. Och det finns ju inte bättre tändvätska än att möta "Gnaget". AIK-märket väcker känslor hos de flesta. Så även hos oss.

***
Dagens Henkemania:
Läste på text-TV att HENKE SPELAR MOT JÄRFÄLLA.

FCH leker med media nu. Helsidor i pressen flera dagar innan truppen tas ut. Nedräkning. Och sedan när truppen utannonseras. Och då är inte ens matchen spelad ännu. Skåningarna lär fortsätta med sin strategi. Media lär haka på. Varje trupputtagning för FCH i SSL blir multimegastörre än när Kent Göranssons lilla VM-trupp skall släppas. Var visst fyra journalister på plats när den blågula truppen släpptes.

Det har FCH på varje träning numera...

***
Täbycentern Johan Lundqvist får väl betecknas som våran "Henke", dock utan rastaflätor, då han ju som junior ingått i AIK:s allsvenska guldtrupp (1992) som fotbollsspelare. Sedan följde många bra år i Superettan för "Lunkan" innan han trappade ner på fotbollen och satsade stenhårt på innebandyn.

Jesper "AIK-dödaren" Måwe, även han utan rastaflätor, kan väl nämnas i sammanhanget också. Dubblerade i höstas med spel i SSL och fotboll i division två med Råsunda. En skicklig lirare. Helt klart.

***
Det råder en rivalitet mellan Täby och AIK. Den har vuxit sig än starkare med åren.

När vi hette Råsunda var vi den lilla uppstickaren. I Solnahallen var det lite som på skolgården. När de större arroganta kidsen flyttar på de små från landbandyplanen. Nu har åren gått och vi slipper numera att tampas på samma bakgårdar, vi har flyttat till betongen i Täby och Tibble.

Vi har bytt usla förutsättningar till smått fantastiska (med 08-mått mätt) och numera har underdog-derbyna mot AIK blivit toppmöten. Vi har två playoff-rundor mot varandra bakom oss. Lagen kan varandra utan och innan. Det kommer bli en intressant match.

***
AIK, är ju landslagets män. Coachen och i stort sett lagets första två femmor är ju blågula. Det märks också på spelet som känns, såklart, väldigt blågult.
Man vill kontrollera bollen. Bygga med tålamod.
Spela snyggt, stabilt och kontrollerat.

Caperio vill ha rock´n´roll. Fullt ös.
Den roligaste innebandyn spelas i högsta fart.
Så som de sista tio minuterna i en SSL-match.
Så borde alla spela jämnt.

Ligans bästa försvar mot Ligans hetaste anfall.
En duell som avgör mycket. Eller allt.

***
Noterat 1

Caperio har tecknat ett nytt 5-årsavtal med Täby FC.
Det, tillsammans med ett imponerande hallbygge och att spelarkontrakten samt övriga sponsorsavtal är tecknade över många år, gör att jag anser att Caperiotäby FC är i toppen för att stanna!

Noterat 2

Conny Svensson är en sjuhelvetes innebandyspelare. Han hade garanterat briljerat om han hade fått chansen att köra över landslaget i torsdags. Attans. Kanske erhållit en 4:a i betyg? Men det kommer kanske nya chanser Conny? Du är ju bara 37...

***

Nåväl, fått kritik för mina för långa och mesiga "införtexter". Det bjuder jag på, lite längre, lite mesigare. Tangentbordet styr. Nu skall "De vita krigarna" skaka av sig en usel form och LADDA för måndag. Hoppas innerligt att jag får se den trogne AIK-supportern på läktaren med den eminenta T-shirten "Håll Zundahatet vid liv". Han är king.

Såja. Se´s".

Kom och tänka på en sak. Om Sverige vinner nere i Prag så är det ju ett rejält underbetyg för de övriga länderna. Då är ju de sämre än docushop.se...