innebandy.blogg.se

Serieseger

Efter segern mot Gällared i onsdags hade vi seriesegern i egan händer. Vinst och saken var klar. Det gick vägen. Kungälv var bra och hade det inte vart för Moa så hade det nog inte blivit seger. Vi var tvungna att slå Kungälv för att säkra seriesegern, vid lika eller förlust kunde antingen Kungälv eller Surte gå förbi oss i tabellen. Nu blev inte så fallet. Vi tog ledningen med 1-0 genom Erica. Sedan ökade vi på till 2-0, åter igen genom Erica, en bit in i andra perioden. Kungälv hann reducera till 2-1 innan perioden var över. Dessförinnan hade vi hunnit döda Kungälvs powerplay. I tredje perioden gick vi upp till 3-1 genom Erica. Då fick Kungälv ett mycket tveksamt mål godkänt. Kungälv spelaren hade misstänkt hög klubba när hon svingade in bollen. Värt att notera var att hennes klubba gick uppifrån och snett ner mot bollen när hon på volley tryckte in reduceringen. Det brukar innebära att klubban är hög när man tar sats ovanifrån. Målet blev ändå godkänt. En stund senare lyckades vi sätta dit det sköna 4-2 målet genom Lina som typ slängde sig fram efter en passning från Josse och stänkte dit bollen i krysset. Det kändes så skönt. Då tog Kungälv time-Out. Med 40 sekunde kvar fick de in 4-3 reduceringen. Då tog vi time-out. Sekunderna rann iväg för Kungälv men med fem sekunder kvar fick Kungälv ett frislag från halva plan. Det blev en kort passning och sedan ett högt skott in mot mål som Moa lyckades styra ut i hörnet och signalen gick. Saken var klar. Seriesegern var klar. Nu skulle det firas. Guldhattarna åkte fram. Cider-flaskorna likaså. Lagfotot kändes så rätt en sådan här kväll. Det tyckte nog de tio fotograferna också.