innebandy.blogg.se

Stora sågen kommer fram











Det är inte ofta den kommer fram men nu måste den fram: Stora sågen.

Snacka om dåligt beslut av Warberg att inte ställa upp i kvalet. Det blir ett rätt svårt kval i augusti och det kommer krävas full rulle för Warberg om man ska gå vidare därifrån. Detta är man medvetna om i Warberg så därför går man ut och säger att man man inte vill riskera något så pass tidigt på säsongen då man har vart lite slitna de senaste säsonger. Man vill ladda upp på egen hand utan någon försäsongscup/kval som ligger och stör. Det här säger ju lite om hur vår sport har det ställt. Att det är jobbigt att spela en försäsongscup med tre matcher i augusti, i början på säsong. Vill vi bli tagna på allvar av den stora massan utanför ib-världen så är detta är helt uppåt väggarna felaktigt beslut. Nu kan ju Warberg inte komma och säga att man vill har fler matcher på en säsong i och med att man tackar nej till tre matcher mot bra internationellt motstånd.

När Warberg, som ligger i framkant, vad gäller innebandyns utveckling både på och utanför plan, tar i och med detta beslut ett steg tillbaka. Det låter inte bra i mina öron när en välmående förening väljer att avstå från ett kval till europacupen. Den finaste internationella cup som vi har inom innebandyn. Den som på sikt ska innebandyns motsvarighet till fotbollens champions league. Jo tjenare. Det kan vi glömma nu.

Såhär med facit i hand så var det skönt och tur att Warberg inte vann SM-finalen. För hur hade det sett ut om Warberg tackat nej till slutspelet i Europacupen? Då hade vi kanske inte haft något svenskt deltagande i Europacupen. Inte konstigt att Finland vann VM.

Vi får helt enkelt acceptera Warbergs beslut och de har alla rätt i världen att ta det, precis som man har rätt att tycka till om deras beslut.

Hoppas att Warberg inte kommer till SM-finalen på länge så att man slipper höra fler nej tack, till spel i europacupen.