innebandy.blogg.se

Inledningen av säsongen

Min blogg
Trots att det var nästan två månader sedan det skrevs ett inlägg här på bloggen så ser att jag att det ändå är ett par tappra bloggläsare här inne på bloggen i tro om att bloggen skall återupptas. I slutet på sommarn hamnade jag ju på självaste innebandymagazinets topp 10 blogglista så man kanske levererade något trots allt? Börjar bli lite sugen på att ge mig in bloggvärlden igen och skriva av mina tankar kring innebandyn. Det är ju trots allt en rätt rolig sport.

SSL
Säsong 08/09 har precis börjat och de flesta serierna har hunnit med en tre, fyra omgångar. För att börja med den mest omskrivna SSL ser den ut precis som förväntat. WIC och Täby i topp. Med det spel som Täby visade upp redan i juli i Smögen så är jag inte det minsta förvånad över att laget ligger där det ligger. Att det dessutom är Sundbom som leder den interna poängligan är inte heller konstigt om man var på plats i Smögen. Han var den som visade upp mest energi redan då. Precis som ifjol har AIK lagt upp sin träning så att man formtoppar till EC så därav deras i både SSL och Ligacupen då man troligtvis var rätt nertränade. Blir inte förvånad om AIK vinner EC iår igen. Om man ska hitta några lag som överraskat negativ så borde det blir FCH och framförallt JIK. FCH borde vara ett slutspelslag men hittills har man inte uppträtt som ett sådant. Trots rutinerade Karlberg vid rodret så ligger man där man ligger i tabellen. Deras spel/insats i TV-sändningen mot Dalen var sådär. Gullstrand kanske saknas mer än vad man tror? JIK är ett av de tre lagen (WIC, PW) som alltid har lirat i högsta serien sedan den startades och det hade vart tråkigt om laget åkte ut för de har en innebandytradition i föreningen. Kanske är staden/området för liten för två lag i högsta serien? Gillek öste in poäng ifjol och hyllades bl.a. mig och Kent Göransson. Har fortfarande inte släppt att han inte fick pris som årets forward. Fick dock nöja sig med en landslagsplats. Jacke påstår att det snart kommer att lossna för honom. Saknar han K-J så mycket? Den stora frågan är om Kent Göransson tar ut honom till vm-truppen trots att han inte levererar poäng i SSL? Intressant att följa landslagssamlingarna framöver. Balrog är det lag som överraskat mest positivt såhär i inledningen. Såg de i Båstad i somras, visserligen utan Mr Blomberg men då såg man inte ut som något topp fyra lag direkt. Bara att konstatera att Bruno har gjort ett bra jobb med lag och att nämnde Blomberg-Karlsson gör ett bra jobb på plan. Landslaget nästa?

Elitserien
IKSU är fortsatt starka. Synd att Namita skadade sig. Ett avbräck för mästarna som dock står sig rätt bra ändå med sin breda trupp. Örnsköldsvik överraskar positivt. Martin Olofsson har gjort ett bra jobb med laget. Han om någon borde ju veta hur ett lag ska lira. 20åringarna Larsson-Tjärnström toppar också poängligan vilket är ytterligare ett bevis på att Olofsson lär ut rätt. Nykomlingen Huddinge har inlett positivt med segrar mot de bägge slutspelslagen från ifjol, Dalen & Mora. Laget som överraskat mest negativt är Pixbo. Snubblande nära en finalplats ifjol och nu nästsist. 1p på fyra matcher är inget att hänga i granen. Visserligen nytt spelsystem, tidigt på säsongen och stor spelaromsättning men ändå. Det kanske inte är rävarnas år iår helt enkelt?! Tappet av Helena Andersson, som var deras viktigaste spelare ifjol, kommer nog att visa sig vara värre än väntat. Helena jobbar utomlands för tillfället (enligt Hermine Dahlerus). Hur länge blir hon borta?

Div 1
Slaget om norr: Årsta vs Sirius.
Slaget om söder: Växjö vs Göteborg.
Slaget om mitten: De åtta främsta lagen inom fyra poäng, jämnt?

EC - BWin.com sänder alla matcherna
AIK & WIC är favoriter tillsammans med SSV & Erä i nästa veckas EC. Måste erkänna att jag har dålig koll på de finska och de övriga europeiska lagen. Tur och kul då att bwin.com går in och sänder samtliga herrmatcher och damernas semis & final så att man kan skapa sig en uppfattning över hur bra lagen är jämfört med de svenska. Dessutom får man sig en bra värdemätare över om Finland kommer att slå Sverige i VM eller om vi fortsätter att vara obesegrade mästare.

TV-sändningar
Den senaste tiden har tv-sändningar och så framförallt kameravinkeln varit rejält omdiskuterat här på webben bland många bloggare. Dock har inte magget valt att ta upp denna heta debatt. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om vilken kameravinkel som visas utan jag är bara glad att det visas innebandy i rutan en gång i veckan. Jag hade dessutom gärna sett att det visade två matcher i veckan. En lördag/söndagsmatch hade suttit fint. Kollade över de matcher som är planerade att sändas och fann då att det inte var så många dammatcher inplanerade. Såg inte en enda. Så jag kollade upp detta med TV4 Sports VD Johan Kleberg. Han svarade:

- "Det kommer sändas dammatcher men sannolikt mer mot slutet av säsongen jämfört med förra säsongen då de var mer utspridda. Det blir färre än antalet herrmatcher av den krassa anledningen att tv-publiken är mindre och TV4 Sport är en kommersiell kanal som lever på tittarsiffror".

För oss innebandytittare spelar det ingen roll om det är damer eller herrar som visas i TV-rutan så därmed borde det vara lika många som skulle bänka sig framför rutan när damerna spelar. Men jag förstår absolut att TV4 Sport inte vill gambla med sådant. De vill ju se resultat först innan de satsar på damerna. Samtidigt så har damerna svårt att hävda sig om inte får samma chans som herrarna att visa upp sig. Positivt i alla fall att TV4 Sport kommer att visas dammatcher framöver.

Övrigt
Ikväll är det åter igen supermåndag. Pixbo-Mullsjö i Skövde (?) borde bara kunna sluta med Pixbo-seger. Dock osäker på skadeläget i Pixbo och om man kommer att låta ungdomarna spela nu när man möter ett relativt enkelt motstånd. Hade vart kul om Sandro och killarna fick chansen nu när det är tv-sändningar och allt. Bra publicitet för PW i så fall, vilket visar på att man ger unga chansen. Ännu fler kommer att lockas till rävarna. Som vanligt sitter man bänkad. Ser dock framemot tv-matchen den 20 oktober. WIC vs AIK.

Återkommer med en VM-analys efter att ha skådat de finska spelarna i EC. Om de övriga finska spelarna håller lika samma höga klass som Mika redan visat upp så kommer det bli en väldigt tuff final i december.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: